Vanaf 1 juni mag het Dorpshuis in principe weer open

Pingjum, 29 mei 2020

Aan verenigingen en andere gebruikers van het Dorpshuis,

Vanaf 1 juni mag het Dorpshuis in principe weer open. Voor bijeenkomsten van maximaal 30 personen en onder strikte voorwaarden. Sport, waaronder gym, yoga, kaarten en biljarten zijn waarschijnlijk vanaf 1 juli weer mogelijk, maar alleen op 1,5 meter afstand. Repetities van zangkoren en met blaasinstrumenten kunnen nog niet van start. Dat zal wel september worden.
Dorpshuis Pingjum moet een Coronaprotocol voorleggen aan de Gemeente Súdwest-Fryslân. Daarin onder meer eisen voor gebruikers, zoals 1,5 meter afstand van elkaar, en hygiëne en schoonmaak voorschriften. Tevens moet het Dorpshuis aannemelijk maken hoe de gebruikers, de verenigingen, zich aan de voorschriften zullen houden. Hoe het Dorpshuis het protocol kan handhaven. De beperkende regels maken dat voorlopig bar en keuken nog niet opengaan. Dat betekent ook dat veel verenigingen nog geen gebruik zullen kunnen maken van de openstelling van het Dorpshuis.

Wie de zomermaanden toch wil kunnen vergaderen of op andere wijze gebruik zou willen maken wordt verzocht even contact op te nemen: info@dorpshuispingjum.nl of een briefje met uw naam, adres en telefoonnummer in de brievenbus van het Dorpshuis, Lammert Scheltestraat 12. Handig als u alvast in gaat op grootte van de groep, activiteit, datum van de bijeenkomst, en de 1.5 meter en dergelijke.

Het bestuur betreurt de vervelende gevolgen van de gedwongen sluiting van het Dorpshuis voor u als gebruiker sinds medio maart. De maand juni is gewoonlijk het einde van het seizoen voor de meeste verenigingen. Het bestuur van het Dorpshuis gaat de zomerperiode gebruiken om zich voor te bereiden op de nieuwe eisen aan openstelling vanaf 1 september 2020. Tips van de zijde van de gebruikers zijn meer dan welkom.

Bestuursleden Dorpshuis

Nynke Arendz, Marie Visser, Steven Akker, Wilco Sijtsma, Anita Huhl, Ireen Dubel

Menu