Sappersdag op De Nije Trije

In een tijd waar biologisch, het milieu, de natuur en voedselefficiëntie een grote rol spelen proberen wij ons als bedrijf hierin ook sterk te profileren. Zo richten we onze plantenteelt op bij en vlindervriendelijke planten, gebruiken we al jaren geen bestrijdingsmiddelen, we zijn betreft energie zelfvoorzienend, ons gereedschap werkt voor 75% op accu’s, op energie die we zelf opwekken dus. We houden varkens en kippen voor vlees en eieren, verbouwen ons eigen groente en kruiden, èn we hebben een royaal aantal fruitbomen op ons bedrijf. En dit laatste wil ik het graag over hebben.

Woensdag 30 september komt ‘De Sappers’ bij ons op De Nije Trije te Pingjum. Het is een grote mobiele sap-pers die fruit, en ook groente poetst, perst, pasteuriseert en verpakt. Zo krijg je je eigen biologische, pure vruchtensap uit eigen boomgaard in een 5 literverpakking met tapvat. De sap is een jaar houdbaar. Voor deze dag kan een ieder die meer dan 75kg fruit heeft zich opgeven en vervolgens met de dozen fruit de kant van Pingjum opkomen. Voor mensen die niet aan die 75kg komen kunnen meedoen met de Happy Hour, alles wat de mensen voor de Happy Hour meebrengen wordt bijelkaar in de pers gestopt en vervolgens geperst en verpakt. Iedereen krijgt daarna, tegen een vergoeding per liter,  naar ratio zijn deel mee naar huis.  Natuurlijk is deze dag ons Túnkafee geopend en mag iedereen rondstruinen over ons prachtige bedrijf.

Natuurlijk bent u deze dag van harte uitgenodigd om te proeven en misschien iets over te schrijven voor op de site…

We zijn de enige locatie in Friesland waar deze pers komt en hopen er een jaarlijks terugkomend fruitfeest van te kunnen maken!

kijk ook op www.desappers.nl & www.denijetrije.nl (zijn we nog aan het vullen)

In afwachting van jullie reactie.

Met vriendelijke groet,

Jan Nota

Nesserlaan 4a

8749 TC Pingjum

Menu