Financiële steun aan maatschappelijke instellingen

Maatschappelijke instellingen in Súdwest-Fryslân met financieel nadeel door Covid-19 kunnen vanaf nu een gemeentelijke subsidie aanvragen.

De overheidsmaatregelen om het coronavirus onder controle te houden, hebben enorme financiële gevolgen voor organisaties in de cultuur- en sportsector, dorpshuizen, mfc’s en het verenigingsleven. Dat raakt de ‘mienskip’. Daarom heeft de gemeente besloten instellingen zonder winstoogmerk in financiële zin te steunen als ze echt dreigen om te vallen.

“Als gevolg van corona vragen veel maatschappelijke instellingen de gemeente om steun”, zegt wethouder Mirjam Bakker. “Vaak in de vorm van financiële compensatie, kwijtschelding van huur of opschorting van gemeentelijke leges. Ondanks onze lastige financiële situatie willen we als lokale overheid organisaties helpen in deze moeilijke tijd. Zij geven kleur en zorgen voor verbinding in samen leven. Voor hen is deze subsidieregeling in het leven geroepen.”

De subsidieregeling is per direct van kracht en loopt tot 1 juli 2021. Er is 1,8 miljoen euro beschikbaar. Om in aanmerking te komen voor een subsidie, moet het gaan om nadeel die is ontstaan in de periode van 15 maart 2020 tot en met 31 december 2020.

Meer informatie is te vinden op Sudwestfryslan.nl/subsidies

Denk mee over evenementen in Súdwest-Fryslân

Evenementen maken van Súdwest-Fryslân een bruisende gemeente. En normaal gesproken hebben we er heel wat! Dit jaar liep het allemaal anders en bleef het veel stiller. Maar we kijken graag vooruit. En daarom onderzoeken we nu of het aanbod van evenementen in onze gemeente compleet is. Wij willen graag weten hoe jij daar over denkt. Mogen we een paar vragen stellen? De antwoorden gebruiken we om een evenementenvisie te maken. Zodat we meteen kunnen bruisen zodra het weer kan!

 Het kost maar twee minuten om de enquête in te vullen. Dit kan tot 15 november 2020. En stuur de enquête ook gerust door naar vrienden, kennissen en familie die in de gemeente Súdwest-Fryslân wonen!

Vul de enquête in: Enquête Evenementenvisie Inwoners

Menu