Feestelijke opening Grasboot

Afgelopen zaterdag, 18 september was de officiële en feestelijke opening van de Grasboot.

Nadat op goede vrijdag een start was gemaakt met de plaatsing van de sculptuur zelf is de afgelopen maanden met het plaatsen van een bankje, een afvalbak én een informatiebord een goed geoutilleerde ontmoetingsplek op het kaatsveld bij de entree van ons dorp gecreëerd.

Dorpsbelang had dit dolgraag met een grote feestelijke buiten bijeenkomst met het hele dorp en tal van genodigden gevierd. Een dergelijke opening van het seizoen was in de huidige omstandigheden helaas niet mogelijk.

Om het momentum niet te verliezen organiseerde Dorpsbelang Pingjum in plaats daarvan een opening in de buitenlucht waarvoor een select gezelschap was uitgenodigd om kunstenaar Michel Dil en Dorpsbelang Pingjum te feliciteren met de Grasboot als icoon en ontmoetingsplek van Pingjum.

Michel Dil voerde het woord evenals wethouder Erik Faber namens de gemeente en namens het Ondernemersfonds SWF, Anton van Dijk.

Michel Dil.
Wethouder Erik Faber.
Anton van Dijk namens het Ondernemersfonds en Cecilia van Dorpsbelang.
Gebak!
De makers.