Kunst Kuier XL van Kunst Achter Dijken

Van zaterdag 21 mei tot en met zondag 19 juni is er voor de tweede keer een bijzondere wandeling uitgezet rond Pingjum: De Kunst Kuier XL. Verspreid over een afstand van anderhalve kilometer staan meer dan 50 kunstwerken. Grote foto’s, installaties, schilderijen, gedichten en multimedia projecten maken de wandeling tot een verrassend avontuur.

Kleurrijke foto’s van anderhalve meter bij een meter vertellen ieder een eigen verhaal. Langs het schelpenpad staan de glazen torens van Elske Klik te schitteren. Bauke Terpstra en Tanja van Abbema verleiden de bezoekers om een ritueel met de Friese klei uit te voeren. Of bezoek de schuilplaats van Annelies Alewijnse. In haar multimedia project kun je via jouw eigen telefoon de muziek en gefluisterde zinnen bij de installatie horen terwijl je naar haar collages kijkt. Fotograaf Ton Groot Haar toont niet eerder gepubliceerde foto’s uit zijn serie ‘Het Spint’. Bij deze serie hoort het lied van de Friese muzikant en songwriter Esther de Jong die via een QRcode op de eigen telefoon te beluisteren is.

Tijdens de laatste twee weekenden van de Kunst Kuier worden er extra activiteiten georganiseerd. Er zijn open ateliers, muziekoptredens en een mini iepenloftspul, getiteld ‘Het einde van een klimaatactivist’, dat zich midden tussen de kunstwerken van de Kunst Kuier XL afspeelt.

  • Kunst Kuier XL: Doorlopend geopend van 21 mei tot en met 19 juni, toegang gratis.
  • Mini iepenloftspul ‘Het einde van een klimaatactivist’: Meerdere uitvoeringen op 11, 12, 18 en 19 juni. Toegang: € 6,00
  • Workshops voor kinderen: Op zondag 19 juni van 10.30 tot 17.00 uur in de Nije Trije, Nesserlaan 4A. Toegang is gratis.
  • Laat het los: open ateliers, exposities en muziekoptredens: 18 juni en 19 juni van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Meer informatie over de Kunst Kuier XL en de andere activiteiten is te vinden op www.kunstachterdijken.nl.