Hella van der Wijst met “Troost” Podium Pingjum

#_LOCATIONMAP

Datum/Tijd
Date(s) - 24/11/2019
15:00 - 16:30

Categorieën


Zondag 24 November  Podium Pingjum

Enige jaren geleden maakte Hella van der Wijst samen met Bep van der Wijngaard een wandeling door Pingjum, in het kader van een interview voor het blad Plusmagazine. Bep ontving tot vorig jaar de gasten van Podium Pingjum bij de deur en zij overleed in  november 2018.  Hoe mooi is het dat precies een jaar later Hella nu met haar programma Troost naar Pingjum komt. In dit programma zoomt tv-presentator Hella van der Wijst in op de kracht van troost.

Drie jaar lang had Hella wekelijks een gesprek bij het graf van een geliefde voor het tv-programma Ik Mis Je. Het gaf haar een uniek inzicht in hoe mensen in Nederland rouwen en doorleven. Ze schreef er een boek over:  “TROOST als je iemand mist”,  met ervaringsverhalen en wetenschappers met een verassende kijk op hoe wij rouwen.  Hella is o.a. bekend van het TV programma De Wandeling en gaat graag in gesprek met mensen over wat hen bezighoudt. Zo ook in deze interactieve voorstelling over Troost. Waar vinden mensen die een dierbare missen troost, waar niet. Wat is troost en hoe werkt het. Wat is het geheim van troost ontvangen of troost te geven?

Muziek geeft ook troost. Wat zijn liederen of muziekstukken die troost bieden? Hella wordt op deze avond vergezeld door Lars Zebregs, een pianst met een prachtige stem, die mooie troostliederen ten gehore zal brengen.