Kunst Achter Dijken Pingjum

#_LOCATIONMAP

Datum/Tijd
Date(s) - 26/05/2017
20:00 - 23:00

Categorieën


Op vrijdagavond 26 mei opent het Festival Kunst Achter Dijken haar deuren. De opening vindt plaats in het dorpshuis van Pingjum en wordt verricht door Mirjam Bakker, wethouder Cultuur van gemeente Sûdwest Fryslân. De vereniging bestaat dit jaar 20 jaar en viert dat met een bruisend festival vol beeldende kunst, muzikale verrassingen en bijzondere performances. 

Voor meer informatie en het volledige programma: zie onze website www.kunstachterdijken.nl en de facebookpagina van Kunst achter Dijken.

 De toegang voor alle voorstellingen en exposities in Pingjum tijdens het festival (passe partout) bedraagt € 3,00. De tickets kunt u ter plekke kopen in het Dorpshuis, Lammert Scheltesstraat 12, of bij de kerk.

Openingstijden:

Vrijdagavond 26 mei vanaf 20.00 uur. Officiële opening om 20.30.

Zaterdag 27 mei van 12.00 tot 18.00

Zondag 28 mei van 11.00 tot 17.00 uur. 

 

 

 

 


Artikel is geplaatst door Jitze Hooghiemstra op

Pingjum bij jubileum Kunst Achter Dijken ‘Culturele Hoofdstad in het klein’

PINGJUM – Kunst Achter Dijken bestaat twintig jaar. Het jubileum wordt door de vereniging aangegrepen om van het kunstenaarsdorp Pingjum een ‘Culturele Hoofdstad in het klein’ te maken.

Het festival is op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 mei. Onder andere de kerken, het dorpshuis en woonhuizen zijn voor de gelegenheid dan omgebouwd tot expositieruimtes en muziekpodia.

Kinderen uit het dorp hebben met beschilderde keien en ballonnen een route door het dorp gemaakt. Vrouwen, gekleed in sierlijke jurken gemaakt van afvalmateriaal, paraderen bij toerbeurt door het dorp. Zij wijzen de bezoekers de weg.

Kunst Achter Dijken wordt vrijdagavond 26 mei geopend door Mirjam Bakker, wethouder cultuur van de gemeente Sûdwest Fryslân.

Het festival begint op vrijdag om 20.00 uur, op zaterdag om 12.00 uur en op zondag om 11.00 uur. Het hele programma staat op www.kunstachterdijken.nl.