Poezencentrale

Er wonen veel mensen in en rondom Pingjum die houden van hun huisdieren. Soms raakt een dier vermist…of wordt er een dier gevon­den… soms niet meer in leven… vaak wél levend en zoekend naar “hun” huis…soms zwervend én zoekend naar een ‘huis’.. !  Dit gebeurt vaak! Véél te vaak!: Een paar maanden geleden was er een poes gesignaleerd met een mollenklem om zijn kapotte poot. Hij liep al een week rond. Niemand maakte éérder in die week melding en niemand meldde van een vermissing. Niet bij ons en niet bij de diere­nambulance. Dit is tragisch en hartverscheurend, voor het dier het meest. Soms nemen mensen een dier…zoals een jong poesje. ‘Leuk voor de kinderen’. Daarna wordt het dier  alleen maar lastig en het dier is de dupe. We hebben dit vaak meegemaakt! Neem niet zomaar een dier, maar bedenk de consequenties en de verantwoording die het “nemen” van een dier vraagt.

Daarom hebben we om allerlei redenen de ‘Poezen-centrale’ bedacht. Als iemand zijn huisdier mist (het hoeft niet persé een “poes” te zijn. Alle dieren zijn dierbaar!) of een dier vindt (levend of niet) kan men dat melden bij één van mij. Daarnaast heb ik een database gemaakt. Mensen met huisdieren kunnen mij een e-mail sturen, met de beschrijving van het/de dier(en), hun naam, leeftijd, geslacht etc. Dit het liefst met een duidelijke foto. En natuurlijk het huisadres en het telefoonnummer. Mocht u geen e-mail hebben, maak er dan een brief met foto’s van en gooi het maar bij mij in de bus!

Mocht het dier vermist zijn, meldt het zo gauw mogelijk, het liefst per email.  Mocht er een dier gevonden worden, meldt dit dan ook. Ook liefst mét foto. Zo komen de vermissingen en de vondsten bij elkaar op één punt! En zo hebben we een redelijk centraal overzicht voor Pingjum en omstreken. En het zou fijn zijn dat mensen zich dan zolang even zélf om het dier bekommeren, indien mogelijk, en zolang het thuisadres nog niet gevonden is. En verstandig is het dan om met elkaar te overleggen.

 

Melden kan bij: Lucia Bazzano, Burenlaan 30, tel. 579785, e-mail L.Bazzano@kpnplanet.nl.
Verstandig is, om altijd melding te maken bij, klik op Stichting Amivedi. Dat kan zeer gemakkelijk online  Hulppost Amivedi Sneek eo. Tel. 0515-336940.
En in geval van een noodsituatie, kunt u de dierenambulance bellen 06-50260695

 

Namens ons allen: bedankt!   Lucia Bazzano