Spelletjeskommissie

Graag stellen wij aan u voor: de ‘Spelletjes Kommissie Pingjum’ (SKP).
Deze kommissie is onderdeel van de KK en bestaat uit 6 leden:  Atsje Lok, Jeannet Bartels, Joyce Bakker, Wil Oudhuis, Henderika van der Woude en Janneke de Rijk.

Wij zoeken nieuwe Commissieleden: Meer info

Onze missie is het organiseren van minimaal 2 activiteiten per jaar voor alle kinderen van de basisschool en veelal ook van de peuterschool. De SKP verzorgt in ieder geval ieder jaar een spelletjesochtend tijdens de Merke. Daarnaast probeert de SKP afwisselende activiteiten te organiseren, zoals Carnaval of Halloween.

Picknick SKP:
Op 23 juni om half 12 verzamelden ruim 20 kinderen van in en rondom Pingjum zich bij de hekken van het kaatsveld. Hier werden ze opgehaald door 2 leden van de SKP en naar een geheime locatie gebracht. Na een korte wandeling kwam de groep aan op het veldje naast ‘De Welstand’.

Op het veld waren een heleboel speelattributen neergelegd en stond het springkussen klaar. Met deze spullen en de speeltoestellen, die op het veld staan, kon het feest losbarsten. De kinderen waren heerlijk aan het spelen. Dat de wind alle tennisballen wegblies, mocht de pret niet drukken!

Op een gegeven moment kregen de kinderen wel trek en dorst, maar daar was natuurlijk op gerekend. De broodjes ham/kaas, croissants, krentenbollen, chocoladebroodjes en pakjes drinken werden tevoorschijn getoverd. Ook de gezonde trek werd gestild met worteltjes, komkommer en appels. De picknickkleden lagen al klaar, dus werd er lekker op de grond gegeten!

Met de buikjes rond kon weer verder gespeeld worden. Na een groepsfoto werd het feest afgesloten en moesten de kinderen (gelukkig wel met een snoepje in de hand) de wandeling naar het kaatsveld weer voltooien.

SKP-picknick

Halloween In Pingjum
Ook dit jaar had de raad van 7 weer een bijeenkomst georganiseerd voor alle heksen, monsters en spoken uit het dorp Pingjum. Alle griezels hadden de opdracht gekregen om zich op 30 oktober, bij schemer, te verzamelen rondom de grote toren bij het kerkhof. De opkomst was dit jaar weer groots en allen waren ze gekleed in de traditionele Halloween outfits, heksen spoken en andere merkwaardige gedaantes. Nadat het griezelgezelschap compleet was, zijn ze vertrokken naar ’t Huske (het jeugdhonk). Hier werden ze ontvangen in een versierd hol met als welkom, toverdrank met dode muizen en glibberige wormen. Omdat het hol vol stond met pompoenen zijn we, net als vorig jaar, maar begonnen om deze uit te hollen. Met veel genoegen hebben we de pompoenen ontdaan van alle slijmerige gele drab en vervolgens hebben we er gezichtjes in gemaakt. Een ieder mocht zijn creatie natuurlijk mee naar huis nemen. Na de patat met afgehakte vingers werden de kinderen in groepjes gedeeld. Ieder groepje kreeg de opdracht om gezamenlijk een raadsel op te lossen die in de vorm van een speurtocht was uitgezet in het dorp. Onderweg kwamen zij natuurlijk allerlei griezels tegen maar toch slaagde ze er allemaal in om het raadsel op te lossen. Dit werd gevierd met nog meer glibberige en enge lekkernijen. De raadsleden van de raad van 7 konden dit jaar niet kiezen wie er het mooiste uitzag en heeft daarom besloten dat iedereen de zwarte kat als 1ste prijs mee naar huis kreeg. Uiteindelijk was het een geslaagd feest en iedereen heeft weer erg zijn best gedaan om er iets geweldigs van te maken. Daarvoor willen wij, als SKP leden, wederom alle mensen bedanken die een bijdrage hebben geleverd aan dit mysterieuze complot.
Enneh misschien tot volgend jaar…

CONTACT:

Joyce Bakker
skpingjum@gmail.com
0641061837
skp.jouwweb.nl

 

Het springkussen is te huur via de SKP.
Inlichtingen bij Jeannet Bartels: 0517-579072