1 juli om 10.00 uur start het dichtersevenement

#_LOCATIONMAP

Datum/Tijd
Date(s) - 01/07/2018
10:00

Categorieën


Dichtersfestijn ‘In Ons Element’ brandt los bij Arum

 

Op zondagmiddag 1 juli om 12.00 uur start het dichtersevenement ‘In Ons Element’ rondom de bouwboerderij van de familie Sinnema aan de Allengaweg 1 bij Arum. Publiek is van harte welkom. De entrée is vrij.  

De Nederlandstalige dichters René Alberts, Tjitske Jansen, Margreet Schouwenaar en Annemarie Lindeboom treden op. Yva Hokwerda, Ytsje Hettinga en Janna van der Meer presenteren hun werk in het Fries. De inhoud van al de verzen is afgeleid van het element Aarde dat centraal staat op deze locatie. Aarde is gerelateerd aan wording, graan, stoffelijkheid en standvastigheid. Drie uren later begint de dichterskaravaan om 15.00 uur in het Jopie Huisman Museum in Workum. Om 19.00 uur is het slotoptreden op de Ouwe Jachtwerf Piersma aan De Skatting in het centrum van Heeg.

Cultuurwethouder Stella van Gent opent ‘In Ons Element’ op zondagochtend 1 juli om 10.00 uur in de Nicolaaskerk van Wieuwerd. Dit dichtersfestijn wordt georganiseerd door Stichting Langstme. Er is doelbewust gekozen om dit festival te houden in mienskippen op het Friese platteland. ‘In Ons Element’ is misschien wel het kleinste en fijnste evenement van LF 2018!