De provincie komt met een tijdelijke regeling, interessant voor verenigingen.

De regeling Fryslân Ferbynt is open voor het indienen van aanvragen van 16 april 9.00 uur tot en met 2 mei tot 17.00 uur.

Regeling

De Provincie start in 2024 met een pilotsubsidieregeling: Fryslân Ferbynt. Deze subsidie kan worden aangevraagd door stichtingen en verenigingen die actief zijn in Fryslân. Initiatiefnemers kunnen vanaf 16 april 2024, €500,- subsidie aanvragen voor hun  activiteiten en evenementen die plaatsvinden op 22 juni 2024. Er is in totaal 250.000 euro beschikbaar en op is op.

 

Het doel van de Fryslân Ferbynt dei is dat op deze dag in Fryslân het ontmoeten, het doen van vrijwilligerswerk en het aantrekken en behouden van vrijwilligers centraal staat bij stichtingen en verenigingen. Het moet één dag in het jaar worden die bruist van de activiteiten in Fryslân. Kortom, de Provincie wil vrijwilligers in het zonnetje te zetten die zich belangeloos inzetten voor hun stichting of vereniging. Daarnaast kan men de regeling ook gebruiken om juist vrijwilligers te werven door een leuke activiteit te organiseren.